hosszú hétvége anyuékkal

isztambuli gyorstalpaló turista módra

Nem írtam, mert nagyon elfoglalt voltam. Anyuék voltak kint látogatni és nagyon intenzív módon igyekeztem nekik minél több mindent megmutatni.
Már csütörtök este azon gondolkoztam, hogy hogy fogok másnap kiérni eléjük a reptérre, de a Sors megoldotta: pénteken Zerrin csak fél napot dolgozott, így mi is. :) Úgyhogy kényelmesen kiértem a reptérre (Atatürk Havalimani), sőt még én vártam rájuk. Ez így azért jobb volt. :) Amúgy pénteken műtéten voltam Meryemmel, de csak egy váll artroszkópiára jutottunk be, ami nem volt túl izgi. Meg már amúgy is a délutánon járt az agyam. Szóval a reptérről hazametróztunk, leraktuk a cuccokat és bementünk Eminönübe. A Galata hídon lévő egyik étteremben ettünk, majd elsétáltunk Beyoglu-ba, útbaejtve a Galata tornyot, az Istiklal Caddesi-t és a Taksimot. Aztán hazajöttünk. Szombaton Grand Bazár, Kék mecset, Haghia Sophia volt soron, vasárnap pedig a Fűszerpiac, a Yeni Camii és a Bazilika Ciszterna. Este pedig elmentünk vacsizni Erman családjával. Hétfőn hajóztunk a Boszporuszon és felmentünk a Galata toronyba, majd elmentünk Ortaköybe és ettünk kumpirt. Kedden már csak bazároztunk. 
Nagyon klassz volt, jól éreztük magunkat, csak egy dolog volt bosszantó: nagyon messze lakom. Az utazás sajnos sok időt elvitt.