kötelesség teljesítve

avagy hogyan lehet hasznosan tölteni a maradék 2 hónapot

Tegnap bementem a campusra, mert nagyon úgy fest, hogy befejeztem a gyakorlatomat. Hihetetlen. Mintha csak tegnap kezdtem volna el. Már csak pár papírra és aláírásra várok és akkor tényleg, hivatalosan is teljesítettem a gyakorlatomat. 
Úgyhogy ma már első munkanapomat töltöttem a lovardában. Anno Tanya felajánlott egy lehetőséget, így ma szorgos szívvel vágtam neki a melódiának. 
Végül is álommeló. Egész nap lovak közelében, jó fej emberek társaságában a szabadban. Úgyhogy ma a lovak sörényét csinosítottam. Igyekeztem. Többségében jól sikerült. Aztán lovagolnom kellett. Mondhatni tényleg álommeló. Lovagolok és még pénzt is kapok. Aztán mikor már 5 órán át folyamatosan lovon vagyok, na az nem piskóta érzés. Kezdtem Miss-el, nagykantárban, vele vágta munkát gyakoroltam és sorozat ugrásváltást. Aztán Nashville-el ugró edzésem volt. Kész csoda, hogy életben maradtam. Szerintem vagy 4 éve nem ugrottam. Elég durva. Mármint Nash tök jó fej volt, minden menthetőt igyekezett menteni, de őszintén szólva nem könnyítettem meg szegénykém dolgát. Aztán edzés végére mindketten elfáradtunk, de nagyon jó volt. Aztán Mirakulix, szintén nagykantár, a szokásosat gyakoroltam, vágta állapot, vágta piruett, sorozat. Majd Uvz, őt csak lazítgattam és vágta rövidítéseket, illetve vágta-lépés-vágta átmeneteket gyakoroltam. 
Bellácskámmal meg tegnap egy kis baleset történt. Belelépett egy nyavalyás csavarba, ami állítólag átszúrta valahogy a patájának valamelyik részét. Borzasztó. És a legmegdöbbentőbb, hogy Bella észre se vette, úgyanúgy ügetgetett tovább a futószáras karámban. Állítólag valami nagyon szerencsés helyen szúrta meg, hogy pont nem fáj neki, de azért ez akkor is elég merész horror story. 
Szóval igencsak mozgalmas nap volt, hulla fárasztó, de nagyon élvezetes és tanulságos. És Cetin ma is megdicsért, hogy milyen jól lovagolok ennyi féle lovat. Otthon is ezt mondták. És ez az egyetlen előnye, hogy fél évente új lovat lovagoltam otthon. Már most érzem, hogy holnapra be fog állni az összes adductor izmom, olyan izomlázam lesz. Nos, mindegy, ez igencsak belefér.
Aztán Raszikával és Zitával találkoztam Taksimon, mert Zita holnap megy haza, úgyhogy elmentünk még egyet 3-asban vacsizni. 
Szóval a mai nap emlékére: a mozgalmas és fárasztó nap sose uncsi, de cserébe hasznos és tanulságos. :)